31 Μαρτίου, 2023

Κακοκαιρία: Πλημμύρισε νηπιαγωγείο στη Ναυπακτία

Με το κύμα κακοκαιρίας να επικεντρώνεται μέχρι στιγμής στη Δυτική Ελλάδα και να εκδηλώνεται με έντονες βροχοπτώσεις, πλημμυρικά φαινόμενα άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους. Ειδικότερα, νερά γέμισε ένα νηπιαγωγείο στη Ναυπακτία. Συγκεκριμένα, νερά γέμισε μέσα σε λίγα λεπτά το νηπιαγωγείο στη Αφροξυλία Ναυπακτίας λόγω της δυνατής βροχής, με αποτέλεσμα τα παιδιά να κάνουν μάθημα στη μισή αίθουσα.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, το πρόβλημα εντοπίζεται στη στέγη και θα έπρεπε να έχουν γίνει οι απαραίτητες εργασίες, ήδη από το καλοκαίρι ώστε να αποφευχθούν τέτοιες καταστάσεις και να μπορούν τα παιδιά να κάνουν απρόσκοπτα τα μαθήματά τους.

Από νωρίς το πρωί υπήρξαν καταγγελίες από γονείς παιδιών του νηπιαγωγείου Αφροξυλιάς οι οποίοι αναφέρουν ότι ο χώρος που στεγάζεται το νηπιαγωγείο βάζει νερά, με αποτέλεσμα τα παιδιά να αναγκάζονται να χρησιμοποιούν την μισή αίθουσα.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ναυπακτίας Κωνσταντίνος Τσουκαλάς μιλώντας στην ΕΡΤ Πάτρας δήλωσε «Δημιουργήθηκε ένα μικρό πρόβλημα το πρωί στο νηπιαγωγείο από την έντονη βροχόπτωση , στάλθηκε συνεργείο του Δήμου όπου διαπιστώθηκε πρόβλημα στη στέγη το οποία μέχρι το απόγευμα θα αποκατασταθεί. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο στις 5/11/21 είχε γίνει αποκατάσταση και συντήρηση της στέγης ωστόσο υπήρξε φθορά με αποτέλεσμα με την πρώτη φετινή δυνατή νεροποντή τα νερά να εισχωρήσουν στην αίθουσα».

Ενισχύεται σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις και φτάνει την κατηγορία επεισοδίου βροχόπτωσης 4 η κακοκαιρία την Παρασκευή 14/10, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

Για το υπόλοιπο της Παρασκευή 14/10 βροχές αναμένονται στο Ιόνιο, στα ηπειρωτικά, εξαιρουμένης της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης και από το μεσημέρι στα νησιά του Αιγαίου και ενδεχομένως στην Κρήτη. Καταιγίδες θα σημειωθούν κυρίως στο Ιόνιο, και στα δυτικά και νότια ηπειρωτικά. Τα φαινόμενα στο Ιόνιο, στη Δυτική Στερεά και στην Πελοπόννησο θα είναι κατά τόπους ισχυρά και υπάρχει πιθανότητα χαλαζοπτώσεων.