Έχουν μεταφερθεί σε δύο νοσοκομεία και βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. Η αστυνομία εξακολουθεί να ερευνά τη λίμνη για περισσότερα θύματα.

Τέσσερα παιδιά που βρέθηκαν σε καρδιακή ανακοπή εισήχθησαν σε δύο νοσοκομεία σε “κρίσιμη κατάσταση” μετά τη διάσωσή τους από παγωμένη λίμνη στη δυτική Αγγλία την Κυριακή, ανακοίνωσαν οι βρετανικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Αφού ειδοποιήθηκαν, πυροσβέστες και νοσοκόμοι ανέσυραν τα παιδιά από το παγωμένο νερό κατά τη διάρκεια του απογεύματος στο Solihull, μια πόλη νοτιοανατολικά του Μπέρμιγχαμ.

Έπαιζαν στην παγωμένη λίμνη όταν έπεσαν στο νερό, δήλωσαν μάρτυρες.

“Τα παιδιά ανασύρθηκαν από το νερό και οι πυροσβέστες και οι οδηγοί ασθενοφόρων προσπάθησαν αμέσως να τα επαναφέρουν”, δήλωσε ο Richard Stanton, επικεφαλής της πυροσβεστικής υπηρεσίας στην περιοχή, σε συνέντευξη Τύπου το βράδυ της Κυριακής.

“Δυστυχώς, υπέστησαν καρδιακή ανακοπή και έλαβαν προηγμένη θεραπεία ανάνηψης στο νοσοκομείο”, δήλωσε ο Cameron McVittie της τοπικής υπηρεσίας ασθενοφόρων.

Τα παιδιά, τα οποία βρίσκονταν σε “κρίσιμη κατάσταση”, μεταφέρθηκαν σε δύο διαφορετικά νοσοκομεία του Μπέρμιγχαμ.

Ο απολογισμός των νεκρών θα μπορούσε να γίνει ακόμη χειρότερος, διότι όταν η αστυνομία έφτασε στο σημείο ενημερώθηκε ότι “έως και έξι άτομα” είχαν πέσει στο νερό.

“Για το λόγο αυτό, έχοντας διασώσει τα τέσσερα παιδιά, συνεχίζουμε την έρευνα για να δούμε αν υπάρχουν άλλα άτομα στο νερό”, δήλωσε ο Stanton.

Μια ομάδα θα συνεχίσει την προσπάθεια διάσωσης κατά τη διάρκεια της νύχτας, αλλά “δεδομένης της θερμοκρασίας του νερού, της ηλικίας αυτών που έπεσαν μέσα και της διάρκειας της παραμονής τους στο νερό, δεν πρόκειται πλέον για επιχείρηση διάσωσης”, αλλά για την ανάσυρση πιθανών σωμάτων νεκρών, είπε.

Το Ηνωμένο Βασίλειο πλήττεται από την Παρασκευή από έντονο ψύχος, με χιονοπτώσεις σε ορισμένες περιοχές και θερμοκρασίες υπό το μηδέν σε μεγάλο μέρος της χώρας.