3 Φεβρουαρίου, 2023

Χριστούγεννα και εορταστική περίοδος: τα απομονωμένα άτομα δεν έχουν ξεχαστεί

Χριστούγεννα και εορταστική περίοδος: τα απομονωμένα άτομα δεν έχουν ξεχαστεί

Η παραμονή των Χριστουγέννων είναι μια δύσκολη στιγμή για τους απομονωμένους ανθρώπους. Ευτυχώς, μπορούν να υπολογίζουν σε εθελοντές που δίνουν λίγο από το χρόνο τους και προσφέρουν παρηγοριά.
Λίγες ώρες πριν από την παραμονή των Χριστουγέννων, η Clémence και ο Mathieu ολοκληρώνουν τους γύρους τους. Κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, είναι εθελοντές με τους Petits Frères des Pauvres και διανέμουν καλάθια δώρων σε απομονωμένους ανθρώπους. “Υπήρξε η πανδημία. Όπως για πολλούς ανθρώπους, ήταν δύσκολο να μην δουν τους αγαπημένους τους, αλλά υπάρχουν άνθρωποι για τους οποίους είναι δύσκολο κάθε χρόνο”, εξηγεί η Clémence.

“Αν όλοι μείνουν στο σπίτι, ποιος θα τους φροντίζει;”
Η Aminata Sall έχει αναλάβει να προσφέρει υπηρεσίες, βοήθεια και άνεση. Ως κοινωνική λειτουργός, περνά τις 24 Δεκεμβρίου με τον Maurice Hatchondo. Για τον 88χρονο συνταξιούχο, η επίσκεψη της Aminata είναι η μοναδική της ημέρας. “Αν όλοι μείνουν στο σπίτι, ποιος θα τους φροντίσει; Δεν αισθάνομαι ότι θυσιάζω τον εαυτό μου, δεδομένων των αποτελεσμάτων, και έχω αλλάξει πολλές φορές δουλειά, αλλά αυτή που κρατάω, είναι η σωστή”, λέει. Σύμφωνα με το Υπουργείο Αλληλεγγύης, η κοινωνική απομόνωση πλήττει πάνω από ένα εκατομμύριο ηλικιωμένους στη Γαλλία.