ΛΑΜΙΑ: Τοίχος της Καλοσύνης – Μία «μόδα» που πέρασε;

Written by on 15 Ιουνίου 2018

Μια ιδέα που ξεκίνησε με ενθουσιασμό και βρήκε θερμούς υποστηρικτές φαίνεται δυστυχώς να ξεθωριάζει χρόνο με το χρόνο.

Η ιδέα ήταν απλή και πρακτική. Ξεκίνησε στην Ελλάδα το 2014 -2015, ίσως ως απόρροια της κρίσης και της λιτότητας. Βασισμένη σε ένα γνωστό μότο και από άλλες παρόμοιες πρωτοβουλίες, το «Αν δεν το θέλεις άφησέ το, αν το χρειάζεσαι πάρτο», ο «Τοίχος της καλοσύνης» παρότρυνε τους πολίτες να τοποθετούν ότι δεν χρειάζονται σε κρεμάστρες που βρίσκονται σε κεντρικά σημεία των πόλεων σε όλη την Ελλάδα και όσοι έχουν ανάγκη κάτι από αυτά να τα παίρνουν. Ρούχα, παπούτσια φαγητό, παιχνίδια και βιβλία τοποθετημένα σε σακούλες.

Με μια μεγάλη διαδικτυακή και όχι μόνο κινητοποίηση από ΜΜΕ και μεμονωμένα πρόσωπα, η ιδέα απογειώθηκε και βρήκε θερμούς υποστηρικτές.  Παράλληλα, φτιάχτηκαν σελίδες στο facebook για κάθε ελληνική πόλη.

Από συγκεκριμένο σημείο όμως που περνώ αρκετά συχνά, παρατήρησα ότι όλες αυτές τις ημέρες, μήνες ίσως, δεν είχε τοποθετηθεί ούτε μία σακούλα. Μετά από μία μικρή έρευνα στο διαδίκτυο, πρόσεξα ότι μία σελίδα που υπάρχει στο facebook, η τελυταία της δημοσίευση ήταν 24 Μαϊου 2016.

Είναι κρίμα μια τόσο ωραία ιδέα να ξεθωριάζει με αυτό τον τρόπο. Μια ιδέα που συγκέντρωνε με τον πλέον αυθόρμητο τρόπο προϊόντα και ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη γύρω της.

ΠΗΓΗ: city24.gr


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background