Λαμία – Απόκριες 2019: Τι κατάλαβες από τις φετινές απόκριες;

Written by on 6 Μαρτίου 2019

Τρεις είναι οι γιορτές που η πόλη σου «υποτίθεται» ότι αλλάζει έστω και λίγο τους ρυθμούς της. Χριστούγεννα, Απόκριες, Πάσχα.

Τα Χριστούγεννα έφυγαν, μπήκαμε σε κανονικούς, ας πούμε, ρυθμούς και ήρθαν και οι απόκριες. Σήμερα το πρωί συνειδητοποίησα ότι πλησιάζει το τριήμερο και μέχρι σήμερα απουσιάζουν πραγματικές καρναβαλικές εκδηλώσεις στην πόλη και τους δρόμους της.

Ίσως φταίει και η διάθεση, δεν θα το ρίξω όμως μόνο εκεί, γιατί η διάθεση δημιουργείται όταν υπάρχουν και κατάλληλες προϋποθέσεις που θα κάνουν τον κόσμο να ξεδώσει, να ξεσκάσει και να ξεφύγει έστω και λίγο από την καθημερινή του ρουτίνα.

Θυμάμαι κάποτε τις απόκριες τις «γιορτάζαμε» από τότε που άνοιγε το τριώδιο και δεν περιμέναμε το τελευταίο τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας όπως γίνεται τώρα.

Ίσως και τα μαγαζιά της πόλης να μην έχουν δώσει και τον κατάλληλο αέρα της αποκριάς. Εδώ βέβαια περνάμε σε άλλο θέμα, όταν πέφτει το «κυνήγι της αρκούδας» για αποδείξεις ή για ένταση ήχου ή για οτιδήποτε άλλο. Σαφώς ένα μαγαζί εστίασης για να δουλέψει πρέπει να τηρεί τις προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος αλλά εδώ κάποιοι, όχι όλοι, το τονίζω αυτό, δεν κοιτούν μόνο την δουλειά τους αλλά κοιτούν και των… αλλονών.
Το αφήνω αυτό το θέμα όμως για άλλη φορά.

Μένουμε στην αποκριά και στην καθαρά προσωπική μου τοποθέτηση. Ανασκουμπθείτε λιγάκι, η Δημοτική Αρχή, τα καταστήματα και πολύ περισσότερο εμείς οι ίδιοι. Απόκριες είναι, χαλαρώστε λίγο, φορέστε έστω μία μάσκα και διασκεδάστε…μην κριτικάρετε, απλά περάστε όμορφα μαζί με την παρέα σας!!!

Τα σχόλια σας στην παρακάτω φόρμα…


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


JUKEbox LIve

Music, Culture, Radio

Current track
TITLE
ARTIST

Background