Λαμία: Έρχεται το TEDxLamia 2019

Written by on 14 Μαρτίου 2019

O παγκόσμιος θεσμός του TEDx επιστρέφει στην πόλη της Λαμίας για δεύτερη συνεχή χρονιά. Την Κυριακή 17 Μαρτίου 2019 στο Βιοκλιματικό Κτίριο της ΔΕΥΑ Λαμίας, το TEDxLamia διοργανώνει το κεντρικό του Event με σκοπό τη διάδοση καινοτόμων και πρωτοποριακών ιδεών.

Θέμα του TEDxLamia 2019 είναι το «Παράδειγμα».

PARADIGMA
παράδειγμα [paráδiγma] αρχ. < παρά + αρχ. δεῖγμα < αρχ. ρ. δείκνυμι

Ως παράδειγμα ορίζουμε κάθε τι που χρησιμεύει, ως πρότυπο για μίμηση. Ενώ στην άλλη άκρη, όταν το πρόσημο γίνεται αρνητικό, υποδηλώνει το στίγμα, την αποφυγή, το «ο μη γένοιτο».

Σε κάθε περίπτωση όμως, εάν θέλουμε να σκεφτούμε σοβαρά για τον κόσμο και να δράσουμε αποτελεσματικά μέσα σε αυτόν, οφείλουμε να έχουμε μία θεωρία, μία νέα ιδέα, ένα παράδειγμα – υπόδειγμα.

Την αφηρημένη έννοια την προσεγγίζουμε δίνοντας πρόσωπο και ταυτότητα ορισμένη, γι’ αυτό βάζουμε στο επίκεντρο τον άνθρωπο και την κοινωνία.

Παρουσιάζουμε βιωματικές εμπειρίες, ως σύγχρονα παραδείγματα ελπίδας, που στοχεύουν να διδάξουν, να εμπνεύσουν και να παρακινήσουν, ενώ κρατούν απόσταση από την αδιαλλαξία της αυθεντίας, του ηθικολογήματος και του στείρου μιμητισμού.

Γιατί πιστεύουμε πως τέτοια, πραγματικά, παραδείγματα μπορούν να είναι ο αντίλογος στα αδιέξοδα της σκέψης και στην αδυναμία της δράσης.

Εμπνευσμένοι ομιλητές θα συναντηθούν στη σκηνή του TEDxLamia 2019 και θα μιλήσουν για προσωπικά παραδείγματα και βιωματικές εμπειρίες με σκοπό την έμπνευση, την παρακίνηση και την πρόκληση του παραγωγικού προβληματισμού στο κοινό που θα τους παρακολουθήσει.

Στο ολοήμερο πρόγραμμα οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά μοναδικούς Performers, να ζήσουν την εμπειρία των workshops και να γευτούν το πλούσιο μενού φαγητού και ποτού. Η ημέρα θα κλείσει με After Party και άφθονα cocktails.

Ζήστε από κοντά την εμπειρία του TEDxLamia 2019!

Εξασφαλίστε το εισιτήριό σας ηλεκτρονικά ή από το βιβλιοπωλείο Επίπεδο (Αβέρωφ 5, Λαμία).

Μάθε περισσότερα στο https://tedxlamia.com/2019/


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background