3 Φεβρουαρίου, 2023

Ο σκύλος σας χρειάζεται βοήθεια. Αυτές οι πινακίδες το αποδεικνύουν

Εάν παρατηρήσετε οποιοδήποτε από αυτά τα συμπτώματα, είναι καλύτερο να πάτε το ζώο στο γιατρό.

Όχι μόνο για να το πάτε στο δρόμο ή να το ταΐσετε. Το να έχεις ένα σκύλο φέρνει πολλές περισσότερες ευθύνες από αυτό. Πρέπει να είστε σε εγρήγορση για ορισμένα σημάδια που μπορεί να υποδηλώνουν ορισμένες ασθένειες. Εάν τα παρατηρήσετε, είναι καλύτερο να συμβουλευτείτε έναν κτηνίατρο. Γνωρίστε μερικά από τα συμπτώματα που πρέπει να σας ανησυχήσουν.

Τσιμπήματα εντόμων

Μπορεί να είναι θανατηφόρα αν τα σκυλιά είναι αλλεργικά. Μιλάμε για τσιμπήματα κουνουπιών ή ακόμα και μελισσών. Μερικές φορές είναι δύσκολο να εντοπιστούν, αλλά θα πρέπει να γνωρίζετε ορισμένα συμπτώματα, ορισμένα σωματικά, άλλα συμπεριφορικά.

Μυκητιασικές λοιμώξεις

Συμβαίνουν οπουδήποτε στο σώμα, όπως στα αυτιά, στα πόδια ή στις μασχάλες. Το γεγονός ότι γλείφουν τους εαυτούς τους βοηθά στην εξάπλωση αυτή. Προσέξτε για πληγές στο στόμα, στα πόδια και στα αυτιά, όπου είναι πιο συχνή.

Υπερφαγία

Ορισμένα ζώα μπορεί να καταλήξουν υπέρβαρα. Ιδανικά, θα πρέπει πάντα να διασφαλίζετε ότι έχουν ένα υγιές βάρος σε σχέση με την αναλογία τους. Μπορεί να αλλάξει τις διαθέσεις και τις ενεργειακές αλλαγές.

Νεφρική ανεπάρκεια

Εάν παρατηρήσετε ότι το ζώο έχει πόνο κατά την ούρηση, είναι καλύτερο να ζητήσετε τη συμβουλή ενός γιατρού. Ένα από τα πιο συνηθισμένα σημάδια της νεφρικής νόσου είναι η επαναλαμβανόμενη κόπωση.

Γνωστική δυσλειτουργία

Μπορεί να γίνουν πιο αργά και πιο εύθραυστα καθώς μεγαλώνουν. Αποπροσανατολίζονται, γίνονται ανήσυχοι και κάπως επιθετικοί. Εάν συμπεριφέρονται με αυτόν τον τρόπο, είναι καλύτερο να σας πάτε στο γιατρό.

Λοιμώξεις του αυτιού

Αν αισθάνεστε ότι ξύνουν πολύ τα αυτιά τους και κουνιούνται πολύ, μπορεί να είναι σημάδι κάποιας μόλυνσης του αυτιού. Μπορεί επίσης να παρατηρήσετε τα αυτιά να κοκκινίζουν και να πρήζονται, ακόμη και να αιμορραγούν.