22 Σεπτεμβρίου, 2023

Εκτεταμένη Προσφορά Ξενοδοχείων προς Πώληση στην Κρήτη

Κυκλοφόρησε το πρώτο εξάμηνο του 2023 μια σειρά νέων ξενοδοχείων στη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική, ενώ ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην επέκταση του ξενοδοχειακού τομέα στην περιοχή. Ειδικά η Χαλκιδική και η Θεσσαλονίκη έχουν γίνει στόχος επενδυτών λόγω των ελκυστικών ευκαιριών και των ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων που προσφέρουν.

Μόνο το πρώτο εξάμηνο του 2023, πραγματοποιήθηκε το ντεμπούτο 33 νέων ξενοδοχείων στη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική, παρέχοντας συνολικά 2.090 δωμάτια και 4.651 κλίνες. Τα 21 από αυτά είναι 5 αστέρων ξενοδοχεία στη Θεσσαλονίκη, προσφέροντας περίπου 4.700 κλίνες. Επιπλέον, επενδύσεις πολλών εκατομμυρίων ευρώ είναι σε εξέλιξη και αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2023, ενισχύοντας ακόμη περισσότερο το τουριστικό προϊόν αυτών των περιοχών.

Σημαντικές επενδύσεις προέρχονται από την Ισραηλινή αλυσίδα Brown Hotels, η οποία ετοιμάζεται να παρουσιάσει δύο νέες μονάδες στην ελληνική αγορά. Το πρώτο ξενοδοχείο, το νέο Brown Salonica, με 82 δωμάτια, αναμένεται να ανοίξει σε ένα διατηρητέο ακίνητο που παλαιότερα φιλοξενούσε το ξενοδοχείο “Βιέννη”. Το δεύτερο, Lighthouse, θα διαθέτει 138 κλασικά δωμάτια και 51 διαμερίσματα.

Επιπλέον, ο όμιλος Electra ετοιμάζεται να δημιουργήσει ένα πολυτελές 5 αστέρων ξενοδοχείο στη γωνία των οδών Τσιμισκή και Εθνικής Αμύνης, με δυναμικότητα 165 πολυτελών δωματίων.

Σε ό,τι αφορά την Κρήτη, αναφέρεται ότι παρά τη δημοφιλία της ως τουριστικού προορισμού, υπάρχει αυξημένη διαθεσιμότητα ξενοδοχείων προς πώληση. Παρόλο που τα περισσότερα από αυτά δεν αναρτώνται σε ιστοσελίδες, αυτό αποτελεί ένδειξη μιας τάσης για ακόμη περισσότερες προσφορές στον τομέα των ξενοδοχείων.

Η επένδυση και η ανάπτυξη νέων ξενοδοχείων στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένων των ενός ή πολλών αστέρων μονάδων, αποτελούν σημαντική κίνηση που θα ενισχύσει περαιτέρω τον τουρισμό και την οικονομία της περιοχής.