Όταν ο Μάνος Ξυδούς έγινε κουκουλοφόρος για τη… «Sandrina»

Written by on 8 Οκτωβρίου 2018

Οι «Dreamer and the full moon» πέρασαν στην ιστορία ως οι «κουκουλοφόροι» της ελληνικής ροκ σκηνής, που ξεκίνησαν την καριέρα τους παίζοντας στην περίφημη «Αυτοκίνηση» και σε άλλες ντισκοτέκ της δεκαετίας του ‘80.

Το συγκρότημα με τις κουκούλες

Για πολλά χρόνια κράτησαν την ανωνυμία τους και δεν αποκάλυπταν τα πρόσωπά τους, υποστηρίζοντας ότι η μουσική βγαίνει από την ψυχή και όχι από τις καλοφτιαγμένες φάτσες. Η ιδέα να έχουν καλυμμένο το πρόσωπό τους λέγεται ότι προήλθε από το αμερικανικό συγκρότημα «Residents» του Σαν Φρανσίσκο, οι οποίοι εμφανίζονταν με διαφορετική μάσκα σε κάθε συναυλία, ανάλογα με το μουσικό θέμα. Βέβαια, υπήρχε και άλλη εκδοχή. Επειδή τότε σπούδαζαν στην Ιταλία και δεν ήθελαν να φέρουν σε δύσκολη θέση γονείς και συγγενικά πρόσωπα, επέλεξαν να εμφανίζονται ως … κουκουλουφόροι.

Η επιτυχία του τραγουδιού «Sandrina»

Το τραγούδι «Sandrina» ακούστηκε για πρώτη φορά τον Σεπτέμβριο του 1984 και έγινε αμέσως επιτυχία. Σύντομα ξεπέρασε τα ελληνικά σύνορα και βρέθηκε στην κορυφή τσαρτς της Ευρώπης, ξεπερνώντας σε πωλήσεις τα 49.000 αντίτυπα. Μετά από δύο χρόνια έπεσαν οι μάσκες και αποκαλύφθηκε ότι πίσω από την κουκούλα κρυβόταν ο Μάνους Ξυδούς, ένας από τους δημιουργούς των Πυξ Λαξ. Άλλωστε, και τα τραγούδια ακούγονταν σαν πειραματισμοί των Πυξ Λαξ. Από το 1984 έως το 1986 ο Ξυδούς υπήρξε ιδρυτικό μέλος των «Dreamer and the Full Moon». Την μπάντα πλαισίωναν ο Νίκος και Γιάννης Πιπινέλης, στην κιθάρα και το μπάσο αντίστοιχα, ο Γιώργος Γκικοδήμος στα φωνητικά, ο Γιάννης Ευσταθίου στα φωνητικά και την κιθάρα, ο Τόλης Σκαμαντζούρας στα ντραμς και ο Σωτήρης Τσούκαλης στα πλήκτρα. ».

πηγή


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background