Λαμία, Πλατεία Λαού: Τόσο όμορφη αλλά…και τόσο άσχημη!

93

Δεν είναι ανάγκη να γεννηθείς σε μία πόλη για να νιώθεις κομμάτι της και να ενεδιαφέρεσαι για αυτή με τον τρόπο σου. Απλά, περπατάς στους δρόμους της, στις πλατείες της και νιώθεις ένα αίσθημα οικειότητας σε αυτά που βλέπεις ή αυτά που ακούς.

Ένα τέτοιο αίσθημα νιώθω κι εγώ για την Λαμία και ιδιαίτερα για την πλατεία Λαού. Εκεί όπου τα 3μισι τελευταία χρόνια έχουμε την «βάση» μας και μία πλατεία την οποία την ζούμε καθημερινά από το πρωί έως το βράδυ και πολλές φορές από το βράδυ…έως το πρωί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μία πλατεία τόσο όμορφη αλλά ταυτόχρονα και τόσο άσχημη!

Δεν υπάρχει λόγος να πούμε ή να γράψουμε πολλά γι’αυτήν, μία μικρή βόλτα μπορεί και να σε πείσει για τον τίτλο που δώσαμε.

Μικρά μαγαζιά προσπαθούν να δώσουν μία πνοή, μην ξεχνάς και τα ιστορικά στενά που βρίσκονται γύρω από την πλατεία Λαού, την κάνουν ακόμη πιο όμορφη.

Το πρόβλημα, αν μπορούμε να το πούμε πρόβλημα, είναι ότι ενδιαφέρονται λίγοι έως πολλοί λίγοι γι’αυτήν κι αυτό την κάνει «άσχημη». Δεν αναφέρομαι μόνο στην Δημοτική Αρχή, αν και αυτή θα μπορούσε να βάλει το χεράκι της, αναφέρομαι όμως πολύ περισσότερο σε εμάς, τους πολίτες.

Παιδεία δεν είναι μόνο το τι έχεις σπουδάσει αδερφέ, ή πόσο κάνει 2+2. Παιδεία είναι και να ΜΗΝ πετάς το σκουπιδάκι σου όπου σου καπνίσει (ευτυχώς η πλατεία Λαού έχει πολλούς κάδους απορριμάτων), παιδεία είναι να ΜΗΝ βάψεις τους τοίχους για να περάσεις…και καλά…το μήνυμα σου ή την κ@@λα σου. Πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι οι δημόσιοι χώροι ανήκουν σε όλους και οφείλουμε να τους προστατευσουμε.

Εκτός βέβαια από εμάς έχουμε και την Δημοτική Αρχή, σίγουρα έχει στο κεφάλι της πολλά αλλά και ανοικτά μέτωπα που πρέπει να αντιμετωπίζει καθημερινά και σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση δεν θα ασκήσουμε κριτική (δεν είναι αυτή η δουλειά μας, μόνο προτάσεις), μήπως λοιπόν θα έπρεπε και αυτή να δώσει λίγο το στίγμα της; Η πόλη μας είναι όμορφη, μήπως πρέπει να το δείξουμε και στην πράξη όμως; Όχι μόνο για εμάς, αλλά και τους επισκέπτες της…

Ας μην ξεχνάμε ότι στην πλατεία Λαού υπάρχει και το κτίριο των Εικαστικών Εργαστηρίων του Δήμου Λαμιέων…

Ας δώσουμε λίγο προσοχή και στην πλατεία Λαού που όπως και να’χει αποτελεί μία από τις ομορφότερες πλατείες της Λαμίας και είναι και….κέντρο!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γράψτε το σχόλιο σας
Το όνομα σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.