Λαμία: Είναι…riders, κάνουν πολλά χιλιόμετρα και απέκτησαν τον δικό τους χώρο

Written by on 10 Μαΐου 2019

Είναι γνωστό ότι «την ιστορία τη γράφουν οι παρέες». Έτσι ξεκίνησε και ο Σύλλογος Κάστομ και Τσόπερ Μοτοσικλετιστών Λαμίας Riders, ως μια μικρή παρέα τριών, τεσσάρων ανθρώπων, εκεί γύρω στο 2010. Από μοτοσικλετιστές που τους ενώνει η αγάπη για τα τσόπερ και τα κάστομ, ο συγκεκριμένος τρόπος ζωής και ταξιδιού, το slow ride, να νιώθεις με όλες τις αισθήσεις σου κάθε λεπτό και κάθε χιλιόμετρο που περνά, την ελευθερία κ την ανεξαρτησία στο δρόμο. Γιατί σημασία έχει το ταξίδι και όχι ο προορισμός.

Τα χιλιόμετρα περνούσαν, η παρέα μεγάλωνε, και άρχισαν να έρχονται οι συναντήσεις, οι εξορμήσεις και οι απλές βόλτες να γίνονται διήμερα και τριήμερα σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Συγχρόνως συνειδητοποιήσαμε ότι μπορούσαμε κ θέλαμε να προσφέρουμε στην κοινωνία που μας αγκάλιασε, να προσφέρουμε σε ευαίσθητα κοινωνικά θέματα, να βοηθήσουμε σε εθελοντική βάση όπου κ όπως μπορούσαμε. Έτσι ξεκίνησε και το κοινωνικό έργο της παρέας.

Οι συνθήκες όμως ωριμάσαν και το 2017 συγκροτηθήκαμε σε Σύλλογο που έχει σαν σκοπούς:

Την βελτίωση των συνθηκών για την ανάπτυξη του μοτοσικλετιστικού επιπέδου

Την συμβολή στην επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η μοτοσικλέτα

Την προβολή διάδοση προαγωγή του επιπέδου στο οποίο ευρίσκεται σήμερα η συγκεκριμένη κατηγορία μοτοσυκλετών (κάστομ ή τσόπερ)

Την συμβολή στην προστασία του περιβάλλοντος και η καταπολέμηση της ηχορύπανσης και η αντιμετώπιση κάθε εν γένει κοινωνικού προβλήματος

Την ανάπτυξη της αλληλεγγύης μεταξύ των μελών και γενικά των φίλων αυτής, διάδοση της ιδέας της μοτοκίνησης, δημιουργία μοτοσικλετιστικής συνείδησης στους χρήστες και η προαγωγή του επιπέδου στο οποίο ευρίσκεται σήμερα η ιδέα της μοτοσικλέτας όσον αφορά την ασφάλεια και την εκτίμηση της κοινής γνώμης γι’ αυτήν

Την συμβολή στην κατάργηση των διακρίσεων σε βάρος της μοτοσικλέτας και τέλος στην συμβολή στην ανάπτυξη και προώθηση της προβολής της Λαμίας, καθώς και η συμμετοχή ή η οργάνωση δράσεων κοινωνικού προβληματισμού και ενδιαφέροντος.

Εάν είσαι κάτοχος καστομ ή τσόπερ μοτοσυκλέτας, είσαι κάτοικος της Λαμίας ή της ευρύτερης περιοχής της Φθιώτιδας και νοιώθεις ακριβώς αυτά που προσπαθούμε να πούμε και να πράξουμε, είσαι ευπρόσδεκτος στην παρέα μας ως μέλος.

Εάν πάλι δεν είσαι κάτοχος καστομ ή τσόπερ μοτοσυκλέτας αλλά θέλεις να βοηθήσεις σε όσα κάνουμε, μπορείς να ενταχθείς στο σύλλογο ως «αρωγό» μέλος.

…when the soul is travelling

Πρόσφατα, απέκτησαν και τον δικό τους χώρο, στο κέντρο της Λαμίας στην οδό Δημολιούλια 2. Ένας χώρος χάρμα οφθαλμών για τους λάτρεις της μοτοσυκλέτας και…των χιλιομέτρων.

Βρες τους στο www.lamiariders.gr

 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Continue reading

Current track

Title

Artist

Background