Σε έκθεση στο Μιλάνο οι πηγές έμπνευσής του Πάμπλο Πικάσο

Written by on 19 Οκτωβρίου 2018

Το Μιλάνο, στη βόρεια Ιταλία, φιλοξενεί έως τις 17 Φεβρουαρίου έκθεση που παρουσιάζει έργα του Πάμπλο Πικάσο και πηγές έμπνευσής του από την αρχαιότητα.

Με τίτλο «Πικάσο, Μεταμορφώσεις», η έκθεση παραθέτει τα έργα του ιδιοφυούς καλλιτέχνη και την αρχαία τέχνη –κεραμικά, βάζα, αγάλματα, αναθηματικές πλάκες, στήλες — που τον ενέπνευσαν και τον επηρέασαν βαθιά.

Το Βασιλικό Ανάκτορο του Μιλάνου παρουσιάζει συνολικά σχεδόν 200 έργα και αντικείμενα, που προέρχονται από μεγάλα ευρωπαϊκά μουσεία, όπως το μουσείο Πικάσο στο Παρίσι.

Η έκθεση προσκαλεί τον θεατή να ανακαλύψει πώς ο Πικάσο, ο οποίος δεν σταμάτησε σε όλη τη ζωή του να αλλάζει συνεχώς στιλ, έμεινε πάντα βαθιά επηρεασμένος από την αρχαιότητα και τους χαρακτήρες των μυθολογικών της αφηγήσεων, με πρώτο από όλους τον Μινώταυρο.

Η έκθεση που διοργανώνεται σε έξι τμήματα, προτείνει επίσης ένα ταξίδι στη μυθολογία του φιλιού, κυρίως όπως την απεικονίζει ο Ενγκρ, ο Ροντέν και ο Πικάσο.

Έκθεση αφιερωμένη στη γλυπτική του Πικάσο θα εγκαινιαστεί επίσης στις 24 Οκτωβρίου στη Ρώμη, στην Πινακοθήκη Μποργκέζε, με 56 έργα του ισπανού καλλιτέχνη που έγιναν μεταξύ 1905 και 1964.

Πηγή:ΑΠΕ


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


JUKEbox LIve

Music, Culture, Radio

Current track
TITLE
ARTIST

Background