0%

Σήμερα «Το Πρόσωπο ενός Άλλου» από τους Φίλους Κινηματογράφου Λαμίας

Posted By: JUKEbox Editor On:


Οι Φίλοι Κινηματογράφου Λαμίας σας προσκαλούν την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 21:15 στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας, στην προβολή της ταινίας «Το Πρόσωπο ενός Άλλου» (The face of another / Tanin No Kao).

Λίγα λόγια για την υπόθεση: 

Ο Οκουγιάμα, που παραμορφώθηκε από τη φωτιά σε ένα εργατικό ατύχημα και αποξενώθηκε από οικογένεια και φίλους, δέχεται να πάρει μέρος στο ριζοσπαστικό πείραμα του ψυχιάτρου του: μια μεταμόσχευση του προσώπου ενός ξένου. Ο Oκουγιάμα, μακριά από τον κόσμο που τον περιβάλλει, αρχίζει να ενδίδει σε σκοτεινούς πειρασμούς.

Με μια ανεπανάληπτη εικονοποιϊα, η ταινία εξερευνά από τη μια τα όρια και την ελευθερία που εμπεριέχει η απόκτηση μιας νέας περσόνας και θέτει ερωτήματα για την αντίληψη της ανθρώπινης ατομικότητας.

Είμαστε το πρόσωπό μας;

Όταν αποκόβεται ένα κεφάλι από το υπόλοιπο σώμα, το σώμα έχει χάσει κάθε έννοια ταυτότητας. Πόσο επιδρά το πρόσωπο (η μορφή) στη συμπεριφορά (περιεχόμενο) του ανθρώπου, της κοινωνίας; Τελικά ο τρόπος που ο κόσμος (το περιβάλλον) μας κοιτά (αντιμετωπίζει) επιδρά πάνω μας, «φτιάχνει» το πρόσωπό μας, καθορίζει τη συμπεριφορά μας, τη μορφή και το περιεχόμενο (μας) ή το αντίθετο;

Η προβολή πραγματοποιείται στα πλαίσια της εκδήλωσης «Από την αυτοπροσωπογραφία στη Selfie» που διοργανώνει το  Παράρτημα Φθιώτιδας του Πνευματικού Κέντρου Ρουμελιωτών σε συνεργασία με το Δήμο και τη Δημοτική Πινακοθήκη Λαμίας.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Expand
PlayCoverTrack Title
Track Authors