Στην Κίμωλο οι βάρκες μεταμορφώθηκαν σε βιβλιοθήκες κι έπιασαν θέση στις παραλίες

Written by on 31 Μαΐου 2019

Και να που υπάρχουν άνθρωποι με ιδέες και αγάπη για τον τόπο τους και τα βιβλία. Αν επιλέξεις να κάνεις τις διακοπές σου σε αυτό το πανέμορφο νησάκι που βρίσκεται στο νοτιοδυτικό όριο των Κυκλάδων, δεν θα χρειαστεί να κουβαλήσεις μαζί σου τα βιβλία που θα διαβάσεις στην παραλία. Γιατί απλά, η Ανοιχτή Δανειστική Βιβλιοθήκη, θα βρίσκεται δίπλα σου. Μέσα σε μια βάρκα που φιλοτεχνήθηκε από τη ζωγράφο Ελένη Τεκνοπούλου, τους Κιμωλίστες και την ψυχή του εγχειρήματος που ακούει στο όνομα Σταυρούλα Βεντούρι.

Οι βάρκες-βιβλιοθήκες περιμένουν τους βιβλιόφιλους στο λιμάνι του νησιού, την Ψάθη και στις παραλίες Αλυκή, Μπονάτσα και Πράσα! Καθεμία από αυτές έχει και διαφορετικό σχέδιο, που αποτελεί μήνυμα για την μείωση των πλαστικών μίας χρήσης και την προστασία των θαλασσών.

Το έργο αποτελεί δωρεά του Κοινωφελές Ίδρυμα Α Κ Λασκαρίδη – A C Laskaridis Charitable Foundation, στο πλαίσιο του προγράμματος “Sea Change Greek Islands”, με στόχο την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και τη μείωση των πλαστικών.

Οι βιβλιοθήκες – βάρκες, κατασκευάστηκαν στην Αθήνα και βάφτηκαν στην Κίμωλο από τους Κιμωλίστες, ενώ τη φωτογράφιση επιμελήθηκε η Dora Kavellary, εθελόντρια φωτογράφος του προγράμματος “Sea Change Greek Islands”.

bovary.gr


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background