Τρωικός Πόλεμος, Μυκήνες, Αμφίπολη και ψηφιακή τεχνολογία στο Κάστρο της Λαμίας

79

Ο Δήμος Λαμιέων σε συνεργασία με το Μυκηναϊκό Ίδρυμα συνδιοργανώνουν, στο πλαίσιο του Εκπαιδευτικού Σεμιναρίου – Επιστημονικής Συνάντησης φοιτητών και επιστημόνων, διαλέξεις αρχαιολογικού ενδιαφέροντος διακεκριμένων επιστημόνων που θα ανοικτές για το ευρύ κοινό και θα πραγματοποιηθούν στο Αμφιθέατρο του Κάστρου της Λαμίας.

Πρόγραμμα των διαλέξεων:

Τρίτη 12 Ιουνίου, 19.30

  • Χριστοφίλης Μαγγίδης, Ph.D., Αν. Καθηγητής Dickinson College, Πρόεδρος Μυκηναϊκού Ιδρύματος: «Ο Τρωικός Πόλεμος – μύθος ή πραγματικότητα;»
  • Γρηγόρης Τσόκας, Ph.D., Καθηγητής Εφαρμοσμένης Γεωφυσικής Α.Π.Θ. «Η γεωφυσική έρευνα στον Τύμβο Καστά της Αμφίπολης: νέα ευρήματα και συμπεράσματα»,

Πέμπτη 14 Ιουνίου, 19.30

  • Νικόλαος Λιανός, M.sc., Ph.D., Αρχιτέκτων, Καθηγητής Δ.Π.Θ. «Διασώζοντας την πολιτιστική κληρονομιά: ψηφιακή τεχνολογία και τρισδιάστατη απεικόνιση»,
  • Γεώργιος Μαλαπέρδας, M.Sc., Περιβαλλοντολόγος Χαρτογράφος και Βάγια Παναγιωτίδη M.Sc., Φυσικός Μηχανικός: «Η ψηφιακή τεχνολογία στην αρχαιολογία».

Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γράψτε το σχόλιο σας
Το όνομα σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.