Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, απέλυσε τους πρεσβευτές της Ουκρανίας στην Ελλάδα και τη Δανία, καθώς και τον μόνιμο εκπρόσωπο της Ουκρανίας στους διεθνείς οργανισμούς στη Βιέννη, σύμφωνα με τα σχετικά διατάγματα που δημοσιεύτηκαν στις 27 Οκτωβρίου12. Με το Διάταγμα Αρ. 710/2023, ο επικεφαλής του κράτους ανακάλεσε τον Μυχαίλο Βυδοϊνικ από τη θέση του Έκτακτου και Πληρεξούσιου Πρέσβη της Ουκρανίας στο Βασίλειο της Δανίας, θέση την οποία κατείχε από τον Ιούνιο του 201812.

Στη θέση του Βυδοϊνικ, με το Διάταγμα Αρ. 714/2023, ο πρόεδρος έχει ήδη διορίσει τον Αντρέι Γιανέφσκι ως τον νέο απεσταλμένο του Κιέβου στη Δανία12. Πριν από αυτό, ο Γιανέφσκι υπηρέτησε ως επικεφαλής του Τμήματος για την Υποστήριξη της Εργασίας του Υπουργείου Εξωτερικών της Ουκρανίας12.

Ο Ζελένσκι υπέγραψε επίσης διάταγμα απολύοντας τον Σεργκίι Σούτενκο ως Έκτακτο και Πληρεξούσιο Πρέσβη της Ουκρανίας στην Ελλάδα και διάταγμα απολύοντας τον Γεβγέν Τσιμπαλιούκ ως Μόνιμο Εκπρόσωπο της Ουκρανίας στους Διεθνείς Οργανισμούς στη Βιέννη124. Οι αντικαταστάτες αυτών των διπλωματών δεν έχουν ακόμη οριστεί12. Ο Ζελένσκι ορίστηκε επίσης νέος πρέσβης στη Δημοκρατία της Χιλής. Σύμφωνα με το Διάταγμα Αρ. 713/2023, ο Γιούρι Ντιούντιν θα είναι ο νέος απεσταλμένος της Ουκρανίας στο Σαντιάγο12.