Σε ένα καινοτόμο μείγμα ιστορίας και τεχνολογίας, η Ελλάδα προσφέρει μια μοναδική εμπειρία στους επισκέπτες της. Μια νέα εφαρμογή για κινητά που κυκλοφόρησε χρησιμοποιεί την Επαυξημένη Πραγματικότητα (AR) για να παρέχει μια εικονική περιήγηση στις αρχαίες ελληνικές τοποθεσίες, συμπεριλαμβανομένης της εμβληματικής Ακρόπολης. Η εφαρμογή επικαλύπτει ψηφιακά μια ανακατασκευή του πώς εμφανίστηκαν αυτές οι τοποθεσίες και τα γλυπτά τους πριν από 2.500 χρόνια, προσφέροντας μια ματιά στο παρελθόν όπως ποτέ πριν.
Η εφαρμογή αποτελεί μέρος της πρόσφατης και ενθουσιώδους υιοθέτησης της τεχνολογίας από την Ελλάδα για την προβολή της πλούσιας αρχαιολογικής της κληρονομιάς και την ενίσχυση της κατανόησης των επισκεπτών της αρχαίας ιστορίας. Ένας επισκέπτης στην Ακρόπολη, κρατώντας ψηλά μια ταμπλέτα, μπορεί να δει μια εικονική ανακατασκευή του αρχαίου ναού του Παρθενώνα όπως ήταν στις μέρες της δόξας του. Αυτή η διαδραστική εμπειρία έχει εκτιμηθεί από τους τουρίστες, ειδικά εκείνους που προτιμούν την οπτική μάθηση. Ένας τουρίστας μοιράστηκε, “Δεν ήξερα πολλά για την (Ακρόπολη) και έπρεπε να πειστώ για να έρθω εδώ. Βλέποντας αυτό το έκανε πιο ενδιαφέρον — βλέποντάς το έγχρωμο. οπότε αυτή η διαδραστική με βοήθησε πραγματικά να το εκτιμήσω».
Η εικονική αποκατάσταση δεν περιορίζεται μόνο στη φυσική θέση της Ακρόπολης. Είναι προσβάσιμο από οπουδήποτε, παρέχοντας μια βολική εναλλακτική για όσους επιθυμούν να αποφύγουν τον πολυσύχναστο ανηφορικό περίπατο και να περιμένουν πολύ να δουν τα μνημεία από κοντά. Αυτή η καινοτόμος προσέγγιση θα μπορούσε επίσης να υποστηρίξει την εκστρατεία της Ελλάδας να κάνει τις πόλεις της προορισμούς όλο το χρόνο, καθώς οι επισκέπτες μπορούν να εξερευνήσουν εικονικά τους αρχαίους χώρους ανεξάρτητα από την εποχή ή την τοποθεσία τους.