Η Apple ανακοίνωσε σήμερα ότι η ανανεωμένη εφαρμογή των χαρτών της επεκτείνεται στη Δανία και την Ελλάδα. Η νέα εμπειρία παρέχει περισσότερες λεπτομέρειες, βελτιωμένη πλοήγηση, ειδικά σχεδιασμένα 3D μοντέλα δημοφιλών αξιοθέατων, εμβυθιστικές οδηγίες περπατήματος με την υποστήριξη της επαυξημένης πραγματικότητας και πολλά άλλα1. Η λειτουργία “Look Around”, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο iOS 13, επεκτείνεται επίσης στις δύο χώρες από σήμερα. Η “Look Around” παρέχει εικόνες σε επίπεδο δρόμου 3D στις πόλεις όπου είναι διαθέσιμη, και είναι παρόμοια με την “Street View” της Google1.

Η επέκταση της νέας εμπειρίας των Apple Maps σε όσους περισσότερους χρήστες είναι δυνατόν έχει γίνει προτεραιότητα για την Apple, καθώς η εταιρεία με έδρα το Cupertino επεκτείνει τώρα μια μεγάλη ανασχεδιασμένη εφαρμογή με νέους χάρτες, περισσότερες λεπτομέρειες και 3D πλοήγηση3. Η Apple ξεκίνησε την επέκταση πριν από μερικά χρόνια, επιλέγοντας μια φασιστική προσέγγιση καθώς ολοκλήρωνε τη συλλογή δεδομένων σε περισσότερες περιοχές3.

Η μάχη στον χώρο της πλοήγησης γίνεται ολοένα και πιο έντονη, και η Apple και η Google θέλουν να πρωτοστατήσουν στον αγώνα, ειδικά καθώς επεκτείνονται στην αυτοκινητοβιομηχανία3. Η Apple θα χρησιμοποιήσει τους ενημερωμένους χάρτες της για ένα αυτοκίνητο αυτόνομης οδήγησης που θα μπορούσε να λανσάρει το 2025 ή το 2026, ενώ η Google θέλει τους χάρτες της Google να γίνουν μια απαραίτητη υπηρεσία σε ηλεκτρικά οχήματα που τρέχουν Android Automotive3.