Η Ελληνική οικονομία βρίσκεται σε ένα εντυπωσιακό σημείο ανάκαμψης, καθώς η ανάπτυξη είναι διπλάσια από τον μέσο όρο της ζώνης του ευρώ και η ανεργία, παρόλο που παραμένει υψηλή στο 11%, είναι η χαμηλότερη της τελευταίας δεκαετίας2. Οι τουρίστες και οι επενδυτές επιστρέφουν στη χώρα, και οι πιστωτικές αξιολογήσεις βελτιώνονται, ανοίγοντας την πόρτα για μεγάλους ξένους επενδυτές2.

Παρά την επιτυχία, η Ελλάδα αντιμετωπίζει ακόμη κινδύνους. Το χρέος της χώρας έχει μειωθεί, αλλά παραμένει υψηλό, καθώς ανέρχεται στο 166% του ΑΕΠ, κατατάσσοντάς την ανάμεσα στις χώρες με το υψηλότερο χρέος στον κόσμο2. Οι τράπεζες της χώρας κρατούν ακόμη ένα μεγάλο ποσό κακών δανείων, και η ανάκαμψη θα πρέπει να συνεχιστεί για να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα της οικονομίας2.

Ωστόσο, η ανάπτυξη της Ελληνικής οικονομίας είναι ενθαρρυντική. Στην Αθήνα, για παράδειγμα, έχουν αναπτυχθεί τέσσερα νέα ψηλά κτίρια τους τελευταίους έξι μήνες, κατασκευασμένα από Έλληνες και διεθνείς κατασκευαστές για να πωληθούν ως τουριστικά ενοίκια, ξένες επενδύσεις σε ακίνητα και γραφεία εταιρειών2. Σε μεγαλύτερη απόσταση, μια νέα σειρά κτιρίων έχει αναπτυχθεί στον ορίζοντα, αποδεικνύοντας την ανάκαμψη της χώρας2.

Η Ελληνική οικονομία έχει κάνει σημαντικά βήματα προόδου από την κρίση που ξεκίνησε πριν από μια δεκαετία, και η συνεχιζόμενη ανάπτυξη και βελτίωση των συνθηκών αποτελεί ένα θετικό σημάδι για το μέλλον της χώρας.