Η Eurovision 2024 έχει πλέον τον τρίτο επιβεβαιωμένο καλλιτέχνη της, με τον ελληνικό δημόσιο τηλεοπτικό φορέα ERT να επιλέγει τη Μαρίνα Σάττι για να εκπροσωπήσει τη χώρα στο Μάλμε του επόμενου έτους. Η Μαρίνα έχει την τιμή να εκπροσωπεί την Ελλάδα στην 50ή επέτειο της πρώτης συμμετοχής της χώρας στην Eurovision το 1974. Η ανακοίνωση έγινε κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής εκπομπής Studio 4 την Τρίτη1.

Τώρα που η Ελλάδα έχει την καλλιτέχνιδά της, η προσοχή στρέφεται στο τραγούδι της Μαρίνας, το οποίο δεν έχει ακόμη επιλεγεί. Όσοι ενδιαφέρονται να συνθέσουν την καταχώρηση θα μπορούν να υποβάλουν τις προτάσεις τους από τις 25 Οκτωβρίου. Τα τραγούδια πρέπει να είναι σύμφωνα με τους κανόνες της Eurovision και μπορούν να σταλούν στην ERT μέσω email1.

Η Μαρίνα Σάττι γεννήθηκε στην Αθήνα από μια ελληνίδα μητέρα και έναν σουδανό αραβικό πατέρα, αλλά μεγάλωσε στην Κρήτη. Η μουσική της αστέρας ενσωματώνει τα διάφορα στυλ της κληρονομιάς της, συνδυάζοντας ελληνικά, αραβικά και βαλκανικά στοιχεία. Έχει ήδη αποδείξει ότι η μουσική της έχει διασυνοριακή έλξη1.

Το ντεμπούτο άλμπουμ της Μαρίνας, YENNA, κυκλοφόρησε το 2022 με περαιτέρω κριτική αναγνώριση. Η Σάττι έχει επίσης ιστορία στην τζαζ μουσική, εκπροσωπώντας την Ελλάδα στην Euroradio Jazz Orchestra της EBU και εμφανίζοντας με την World Jazz Nonetat στο John F. Kennedy Centre στην Washington. Πάνω απ’ όλα, η Μαρίνα ίδρυσε επίσης την ολογυναικεία ομάδα a cappella Fonés. Έχουν εκτελέσει παγκόσμια μουσική και pop συνθέσεις σε όλη την Ελλάδα και έχουν περιοδεύσει ακόμη και στην Ευρώπη1.

Η Μαρίνα Σάττι επιλέχθηκε από τον wiwiblogger Jordi ως μέρος της προηγούμενης σειράς επιθυμιών μας για την Ελλάδα. Τότε, έγραψε: “Λοιπόν, γνωρίζουμε ότι η Ελλάδα έχει εξυπηρετήσει σωστά την Eurovision καθ’ όλη τη διάρκεια της ιστορίας της: από την Έλενα Παπαρίζου στην Ελευθερία Ελευθερίου στον Σάκη Ρουβά, ζήτω οι ελληνικοί θεοί και θεές. Αλλά από το 2014, η εμφάνιση του μεσογειακού έθνους στον διαγωνισμό βρίσκεται σε συνεχή πτώση. Η Μαρίνα Σάττι έχει τη σύγχρονη φλόγα και την ουσία που χρειάζεται για να τα καταφέρει στην Eurovision και να σταματήσει την πτώση. Οι παραδοσιακοί και σύγχρονοι ήχοι ενώνονται στην ψυχή της Μαρίνας στην καλλιτεχνική της στάση και μουσική1.