22 Σεπτεμβρίου, 2023

Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας υπόσχεται μεταρρυθμίσεις και οικονομική σύνεση μετά τη θανατηφόρα καταιγίδα

Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης, δήλωσε ότι η χώρα θα προωθήσει τις μεταρρυθμίσεις του κράτους για την ενίσχυση της οικονομικής ανάπτυξης και θα προσφέρει μέτρα ανακούφισης σε όσους επλήγησαν από φυσικές καταστροφές, χωρίς να θέσει σε κίνδυνο τη φορολογική πρόοδο της χώρας1. Ο ετήσιος λόγος πολιτικής του Πρωθυπουργού επισκιάστηκε από μια καταιγίδα που προκάλεσε το θάνατο 17 ανθρώπων την προηγούμενη εβδομάδα και από θανατηφόρες πυρκαγιές στο βόρειο τμήμα της χώρας αυτό το μήνα1.

Ο Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι τα κρατικά ταμεία για φυσικές καταστροφές θα διπλασιαστούν το επόμενο έτος, φτάνοντας τα 600 εκατομμύρια ευρώ, που θα προέρχονται από φόρο στην πολυτελή ξενοδοχειακή διαμονή1. Ο τουρισμός αποτελεί τον κινητήρα της οικονομίας της Ελλάδας, η οποία βγήκε από τη χρεοκοπία το 20181. Ο Μητσοτάκης εξελέγη ξανά τον Ιούνιο1.

Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι η κυβέρνηση θα κάνει τα πάντα για να διασφαλίσει ότι η άνιση μάχη με την κλιματική αλλαγή δεν θα επηρεάσει αρνητικά τη χώρα και τους πολίτες της1.

Στον ετήσιο λόγο του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε τη σημασία των μεταρρυθμίσεων και της οικονομικής σύνεσης για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η χώρα1. Επιπλέον, αναφέρθηκε στην ανάγκη για ανακούφιση και υποστήριξη των πληγέντων από τις φυσικές καταστροφές, ενώ ταυτόχρονα διατηρεί τη φορολογική πρόοδο της Ελλάδας1.

Τέλος, ο Πρωθυπουργός τόνισε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει την κλιματική αλλαγή και να προστατεύσει το περιβάλλον, καθώς και να βελτιώσει τη ζωή των πολιτών μέσω της οικονομικής ανάπτυ.