Ο Στέφανος Κασσελάκης, ο νεοεκλεγείς αρχηγός του κυρίως αντιπολιτευόμενου κόμματος της Ελλάδας, ανακοίνωσε πρόσφατα ότι θα κάνει μια σύντομη διακοπή από την πολιτική για να εκπληρώσει την υποχρεωτική στρατιωτική θητεία του. Σε ηλικία 35 ετών, ο Κασσελάκης εξέφρασε την πρόθεσή του να εγγραφεί στο στρατό στο προσεχές μέλλον. Μιλώντας στην τηλεόραση Star την Πέμπτη, ο Στέφανος Κασσελάκης δήλωσε ότι θα ήταν μεγάλη τιμή για αυτόν να υπηρετήσει στο στρατό. Ανυπομονεί για την ευκαιρία και σκοπεύει να ξεκινήσει τη θητεία του μόλις εκείνος και το κόμμα ολοκληρώσουν ορισμένα διοικητικά ζητήματα13.

Ο Κασσελάκης, που ανέλαβε την ηγεσία του κόμματος ΣΥΡΙΖΑ μετά από μια έκπληξη νίκη στις εκλογές της Κυριακής, είχε απαλλαγεί από τη στρατιωτική θητεία λόγω της κατοικίας του στις Ηνωμένες Πολιτείες από την ηλικία των 14 ετών. Ωστόσο, τώρα που βρίσκεται πίσω στην Ελλάδα, οφείλει να ολοκληρώσει έξι μήνες στρατιωτικής θητείας. Έχει την επιλογή να υπηρετήσει ενεργά για τρεις εβδομάδες και να αγοράσει τον υπόλοιπο χρόνο12.

Ο Κασσελάκης, επιχειρηματίας χωρίς προηγούμενη πολιτική εμπειρία και ανοιχτά ομοφυλόφιλος, ήταν ο έκπληξη νικητής των εκλογών του κόμματος της Κυριακής. Αντικατέστησε τον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος παραιτήθηκε μετά την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ1.