Ένα κοπάδι προβάτων κοντά στην πόλη Αλμυρού στη Θεσσαλία, Ελλάδα, έσπασε τα κλειδαριά ενός θερμοκηπίου και κατανάλωσε 600 λίβρες ιατρικής κάνναβης, όπως αναφέρει το Newsweek1. Τα πρόβατα έψαχναν καταφύγιο από τις πλημμύρες που προκλήθηκαν από τη θύελλα Δανιήλ. Η καταιγίδα πλήττει τμήματα της κεντρικής και ανατολικής Μεσογείου, προκαλώντας έντονες πλημμύρες στη Λιβύη, την Τουρκία, τη Βουλγαρία και την Ελλάδα, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Μετεωρολογικό Οργανισμό1.

Παρά τα πλημμυρισμένα νερά, τα πρόβατα φαίνεται να βρήκαν πιο πράσινα λιβάδια. Ωστόσο, τα πρόβατα δεν μπόρεσαν να κρύψουν την αλήθεια από τον βοσκό τους. Ο βοσκός δήλωσε ότι μετά την κατανάλωση της κάνναβης, τα πρόβατα άρχισαν να πηδούν ψηλότερα από τις κατσίκες1. Ο ιδιοκτήτης του νόμιμου εργοστασίου κάνναβης ήταν έκπληκτος από το γεγονός1.


Ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου δήλωσε: “Δεν ξέρω αν είναι για γέλια ή για κλάματα. Έχουμε τη ζέστη, χάνουμε πολλή παραγωγή. Έχουμε τις πλημμύρες, χάνουμε τα υπόλοιπα. Και το καλύτερο: Μετά από όλα αυτά, ένα κοπάδι προβάτων, το οποίο δεν ξέρω πώς να το πάρω…”1. Η κατάσταση αυτή αποτελεί ένα ασυνήθιστο περιστατικό που συνέβη λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών και της αναζήτησης τροφής από τα πρόβατα.